Tjenlig bliver en høreklinik for far, mener jeg

Farmand har fået en nedsat hørelse, og jeg gætter på, at han måske også har en lidelse kaldet tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, du kan have i ørene, selvom der ej kommer nogen lyd i øret fra dine omgivelser. Far beskriver det som en susen i hans øre. Nu har det stået på i ret mange måneder, og det virker som om, at det bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er meget difficilt for mig, da han altid har været ham, som lyttede, når jeg gerne ville fortælle noget, jeg følte. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke pladret så meget sammen med ham. Og jeg længes efter det.

Grunden til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende vejarbejder og benyttede ikke høreværn. Det tror jeg i hvert fald. Der antages, at ørelidelsen tinnitus hænger sammen med destruerede sanseceller i høresneglen i den indre del af øret, formentlig også grundet en skade forårsaget af larm. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, der er bassist, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til øre-, næse- og halslægen på onsdag, som så må vurdere hans hørelse. Min fars læge vil formentlig videresende ham til en høreklinik, der laver et grundigt eftersyn af hans hørelse. Derefter vil der blive vurderet, om løsningen er et høreapparat.

En del divergerende høreapparater kan man finde, og hvert høreapparat bliver reguleret, så det kan passe til hørenedsættelsen. Min far skal sandsynligvis have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater består af 2 genstande: selve apparatet omme bag ved øret samt en lille lydslange, som bringer lyden ned til en prop i øret og så ind til trommehinden. De førstående høreapparater skal blive brugt til mennesker med kraftige høreproblemer og til personer, som har brug for afpasning af lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man gerne vil modtage behandling og få høreapparatet omkostningsfrit fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have et tilskud til at købe høreapparatet ved en blåstemplet privatejet høreklinik eller af forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er generøst, at det kan fås helt omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres kunder.

En støjfyldt arbejdsplads har min farmand som før nævnt arbejdet på, og når alt kommer til alt var det nødvendigt med et høreværn, er far et eksempel på, fordi for høje lyde nemlig kan give dig en høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at omkring 60 % af de mennesker, som arbejder i et larmende miljø, ej benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som musiker, og jeg er ret så sikker på, at han ligesom vores far får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder på at gøre brug af musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>