Vedrørene at beslutte – og sætte laminatgulv, trægulv, parketgulv eller en enkel model med gulvtæpper

I mandens og mit blivende renoveringsprojekt med at foretage forbedringer og istandsætte den gamle villa er jeg og min mand ved at være nået til at udvælge gulve. Vores 1. valg er nok et flot trægulv - http://gulvlageret.dk/traegulve-1/ – , men så kan du både udvælge et eksklusivt parketgulv, det billigere laminatgulv - http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/ – , og om mig og min mand fx foretrækker gulvtæpper - http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/ – i soveværelset, hvor vi og ungerne kommer til at stå og gå på bare tæer.

I de her dage skal vi klare en hel del helt forfra. Før i tiden inden min mand og jeg kom til tanker om gulve, så overvejede vi bare trægulv som jeg og ham var samstemmige i. Men derefter satte vi os ind i at et trægulv er åbenbart ikke bare er et trægulv. Næh nej trægulve kan vælges som parketgulv, laminatgulv eller som et smukt og holdbart trægulv med kæmpe planker, hvilket jeg og manden givetvis ik har overskud til..

Johnny & moi kunne udvælge en mere moderne gulvtype og sammenkoble det med bløde og varme gulvtæpper. Det virker evt. ikke synderlig håndterbart med gulvtæpper, nu jeg og min mand om et år måske har købt en lille men også beskidt vovse. Man kan på den anden side begrunde at gulvtæpper er blødt og rart ved sengen.

Vi er samstemmende om at parketgulv lagt i fiskebensmønstre virker rigtig pænt men også dyrt. Men samtidig har parketgulv en længere bærekraft som du kan slibe på når det skal til. Uhæmmet gulvslibning kan vi så vidt vi har forstået ik så nemt når man vælger laminatgulv, som også kan virke en smule unaturlig. Derimod er det muligt at montere et laminatgulv oven på det nuværende gulv og det kræver ikk sæbebehandling. Tilmed virker et laminatgulv til at være enkelt at bibeholde.